Zoeksuggesties

Geschenk voor de stad Heidelberg

De werkkamer van Felix Wankel, de uitvinder van de wankelmotor, blijft als cultureel erfgoed behouden voor de wetenschapsstad Heidelberg.

Bij de herdenking van het overlijden van Felix Wankel 20 jaar geleden droeg ProMinent de werkkamer van de uitvinder over aan burgemeester Dr. Eckart Würzner.

De werkkamer bestaat uit een bureau met stoelen, kasten, een staande klok en een vestiaire met gedetailleerd houtsnijwerk.

"We zijn in de jaren '60 bij nul begonnen en zijn gegroeid door octrooien", zegt Prof. Dr. Andreas Dulger, voorzitter van de directie van ProMinent. "Het zou jammer zijn geweest als dit in alle richtingen was verstrooid", aldus Dulger. De familie identificeert zich sterk met uitvinders. Daarom zorgde ze er met de veiling van het meubilair voor dat het aandenken aan de geniale uitvinder Felix Wankel in Heidelberg kan blijven.

De neogotische kamer, die een waardige locatie heeft gevonden in de nieuwe brandweerkazerne, kan na aanmelding en gemaakte afspraak (06221 58-21000) gratis worden bezichtigd.

Andere maatschappelijke projecten

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren