Zoeksuggesties

ProMinent ondersteunt het Wii-project van het 'Anpfiff ins Leben'-Jugendförderzentrum Heidelberg

Het lukte ProMinent met een wedstrijd en de daarbij behorende sociale doelen het wereldkampioenschap voetbal 2014 aan een goed doel te verbinden.

Iedere week maakten de deelnemers aan de wedstrijd kans op het winnen van een grill, een grillbestekset of een grillboek. Het bijzondere daarbij was: de fabrikant uit Heidelberg stelde tijdens het wereldkampioenschap op speelse wijze, via een spelersopstelling, zijn medewerkers voor. Tegelijkertijd gaf de onderneming voor iedere wedstrijddeelnemer een bijdrage voor het Wii-project bij de Verein Anpfiff ins Leben e.V. (vereniging Aftrap in het leven).

'Anpfiff ins Leben' is een vereniging zonder winstoogmerk die tot doel heeft jonge sporters in de metropoolregio Rijn-Neckar te ondersteunen bij het scheppen van de best mogelijke vooruitzichten voor hun privé- en beroepsmatige toekomst.

Jong en oud

Net als bij alle andere sociale projecten van de vereniging staan de ontmoetingen en het kennismaken met andere levensomstandigheden op de voorgrond. Zo ook bij het Wii-project. Hierbij gaat het om de omgang met ouderen, daar plezier aan te beleven, vriendschappen te sluiten en wederzijds van elkaar te leren. Eenmaal per maand vindt het spelen op de Wii plaats in het seniorencentrum Heidelberg-Kirchheim. De randvoorwaarden van de Wii lijken ideaal te zijn. Het beheersen van de controller kan vanuit motorisch oogpunt snel worden aangeleerd. Op die manier is het slaan van ballen of bowlen geen probleem voor niet-fitte mensen. Bij het spelen wordt het hele lichaam gebruikt en niet alleen, zoals tot nu toe, handen en vingers. De senioren worden daardoor niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk gestimuleerd.

Tobias Knauber, Online Marketing Manager, en Sara Motallebi, studente Bachelor of Arts, richting Industrie bij ProMinent GmbH, kregen ter plaatse een indruk van het project.

"Het zelf beleven van zo'n evenement, waarbij jong en oud samenkomen, vond ik ongelofelijk interessant", vertelde Tobias Knauber na afloop. Sara Motallebi vulde aan: "Ik was vooral onder de indruk van het fanatieke enthousiasme van de senioren."

Andere maatschappelijke projecten

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren