Zoeksuggesties

DULCOMARIN® II ondersteunt het kweken van garnalen in Brazilië

Het telen van zeedieren is veeleisend, want de waterkwaliteit moet permanent gecontroleerd worden om ziekten te voorkomen. Het krachtige meet- en regelapparaat DULCOMARIN II is uitstekend geschikt voor een dergelijk gevoelig gebruik.

Permanente bewaking van de teelt

In het noordoosten van Brazilië ligt het centrum van de garnalenkwekerij. De staat Rio Grande do Norte heeft een kustlijn van 400 kilometer, een gigantisch netwerk van zoetwaterreservoirs voor het opwekken van energie uit waterkracht en een permanent warm klimaat - goede omstandigheden voor de vestiging van verschillende aquaculturen. Circa 40 procent van de totale Braziliaanse garnalenproductie, dat is ongeveer 30.000 ton per jaar, is afkomstig van kwekerijen van verschillende omvang in Rio Grande do Norte. De productiehoeveelheid wordt bijna volledig op de binnenlandse markt verkocht. Een bedrijf uit de regio zocht naar een oplossing om de waterparameters zuurstof en temperatuur tijdens het kweekproces permanent te bewaken. Bovendien moest een visualisatie centraal op de computer worden uitgevoerd.

Kerngegevens

  • 25 procent van de wereldwijd geteelde garnalen komt uit Zuid-Amerika
  • Het kweken van circa 80.000 ton garnalen per jaar in aquaculturen in Brazilië

Betrouwbare controle van de waterparameters

De regionale vertegenwoordiger van ProMinent, de in het behandelen van water gespecialiseerde onderneming Natalhidro uit Natal, gebruikt al ongeveer vijf jaar voornamelijk ProMinent-producten in meet- en regeltechniek. Bij allerlei projecten met de meest uiteenlopende eisen stelt de vertegenwoordiger vast dat de componenten van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid zijn, alsook uitstekend presteren in vergelijking met concurrerende producten. Daarom presenteerde hij de kwekerij het krachtige meet- en regelsysteem DULCOMARIN® II. De vele meetmogelijkheden en de aansluiting op de computer overtuigden de eindverbruiker. Na het plaatsen van de bestelling was de DULCOMARIN® II binnen twee dagen geïnstalleerd. Het apparaat meet en stuurt nu dag en nacht de waterparameters temperatuur, pH-waarde, opgeloste zuurstof en troebelheid. Eerder moest de meting elk uur door een medewerker worden uitgevoerd. Alle gegevens worden in real time aan de centrale computer doorgegeven.

Zeer levenslustige garnalen, klant tevreden

Met de geautomatiseerde oplossing voor de controle van de waterparameters is het sterftecijfer van de larven drastisch gedaald en de productiecapaciteit van gezonde garnalen drastisch gestegen. Daarmee gepaard gaand werd ook het voorheen hoge financiële verlies aanzienlijk gereduceerd. De optimalisatie van het kweekproces door middel van permanente bewaking en centrale visualisatie levert een reële meerwaarde voor het aquacultuurbedrijf op. De duidelijke verbetering van de waterkwaliteit verhoogt ook de kwaliteit van de garnalen en daarmee de verkoopprijzen die op de markt kunnen worden behaald. Allemaal pluspunten, die hebben geleid tot een buitengewone tevredenheid van de klant over de functionaliteit en prestaties van het geïnstalleerde ProMinent meet- en regelsysteem. Het klantgerichte advies en de snelle levering van de DULCOMARIN® II door de lokale handelspartner Natalhidro hebben de positieve beoordeling van de eindverbruiker nog eens versterkt.

  • Zeer goede ervaring met betrouwbaarheid, levensduur en kwaliteit van ProMinent-producten
  • Automatische precieze meting en continu bewaking van de waterparameters met DULCOMARIN® II
  • Visualisatie van de meetresultaten centraal op de computer
  • Een constant goede waterkwaliteit verlaagt het sterftecijfer bij het kweken van garnalen aanmerkelijk
  • Het gebruik van DULCOMARIN® II optimaliseert het totale proces en reduceert financiële verliezen aanzienlijk

Gebruikte producten - DULCOMARIN® II ondersteunt het kweken van garnalen in Brazilië

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren