Zoeksuggesties

Kasteelvakantie in de geboortestad van Mozart

Duke Ellington, Helene Fischer of toch liever Mozart? In het schilderachtige hotel Schloss Mönchstein in Salzburg garandeert de elektrolyse-installatie CHLORINSITU® III de veilige en efficiënte desinfectie van het zwembadwater.

Zwemmen met uitzicht

Ook als u misschien liever naar jazz of schlagers luistert, is Salzburg in tal van opzichten een bezoekje waard. Het luxueuze hotel Schloss Mönchstein met een prachtig uitzicht op de geboortestad van Mozart is een van de beste adressen. Begin jaren 2000 kreeg het historische gebouw te midden van een groot park een nieuwe eigenaar. Vervolgens werd het in twee fases verbouwd en in een uniek stadshotel veranderd – met 24 elegant ingerichte kamers en suites, een multifunctionele zaal en een exclusieve wellness-zone.

Bij een hotel van de hoogste klasse hoort natuurlijk ook een aantrekkelijk zwembad. Tijdens de tweede bouwfase werd daarom op het buitenterrein een prachtige infinity pool met een spectaculair uitzicht op Salzburg aangelegd. Bovendien kunnen gasten genieten van een in het groen gelegen bubbelbad dat het hele jaar door gebruikt kan worden. Het hotel-management vestigde bij de keuze van de installatietechniek bijzondere aandacht op een ruimtebesparend en deugdelijk waterbehandelingssysteem en een efficiënte en milieuvriendelijke werking.

Kerngegevens

  • Exclusief stadshotel met 24 suites, multifunctionele zaal en wellness-zone
  • Compleet waterbehandelings- en desinfectiesysteem voor twee buitenbaden
  • Milieuvriendelijke en efficiënte werking met degelijke installatietechniek

Modern, milieuvriendelijk, efficiënt

Na een bouwtijd van vier weken werd de zwembadinstallatie, helemaal op tijd voor de heropening in mei 2014, met succes in bedrijf genomen. Voor de betrouwbare behandeling en desinfectie van het zwembadwater worden hoofdzakelijk de volgende componenten van ProMinent toegepast: een compacte elektrolyse-installatie van het type CHLORINSITU® III, in totaal vijf magneetmembraandoseerpompen van het type Beta® en delta® en één slangpomp DULCO®flex DF4a voor het doseren van vlokmiddel. De volledige installatietechniek en de twee regelkringen worden aangestuurd door het krachtige meet- en regelsysteem DULCOMARIN® II. Het zorgt voor de continue meting en nauwkeurige regeling van de belangrijkste hygiëneparameters pH-waarde, redox, chloor en geleidbaarheid.

De elektrolyse-installatie CHLORINSITU® III verwerkt volgens het milieuvriendelijke vacuümproces onschadelijk keukenzout en water tot een chloride- en vooral chloraatarme chloorbleekloog. Deze wordt in een opslagtank verzameld en van daaruit naar behoefte met een separate doseerpomp gedoseerd. Aangezien dit proces direct in de installatie plaatsvindt, vallen transport, opslag en gebruik van gevaarlijke chemicaliën weg. Juist in de hotelbranche is dit een enorm voordeel.

Het zout in de pap

Het is dus een gelukkig toeval dat juist de voordelige grondstof keukenzout, waaraan de stad Salzburg zijn naam te danken heeft, leidt tot een efficiënte werking en een verlaging van het chemicaliënverbruik bij de instelling van de pH-waarde van het zwembadwater. Andere voordelen van de hypermoderne waterbehandelingsinstallatie zijn de centrale en eenvoudige bewaking via smartphone en tablet-pc en een extra energiebesparing dankzij de zogeheten ECO-modus buiten de bedrijfstijd.

  • Milieuvriendelijke en ongevaarlijke desinfectie met de elektrolyse-installatie CHLORINSITU® III
  • Zuinige exploitatie van het zwembad dankzij extra verlaging van het chemicaliënverbruik en ECO-modus
  • Uitstekende waterkwaliteit zorgt voor positieve feedback van de hotelgasten

»We zijn erg blij dat onze gasten zo positief op de investering in de nieuwe zwembadinstallatie reageren. Niet alleen het schitterende uitzicht is een groot pluspunt, ook de uitstekende waterkwaliteit valt in de smaak. Volgens de gebruikers van het zwembad voelt het water bijzonder aangenaam op de huid.« -  We zijn erg blij dat onze gasten zo positief op de investering in de nieuwe zwembadinstallatie reageren. Niet alleen het schitterende uitzicht is een groot pluspunt, ook de uitstekende waterkwaliteit valt in de smaak. Volgens de gebruikers van het zwembad

Gebruikte producten - Kasteelvakantie in de geboortestad van Mozart

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren