Zoeksuggesties

Een lust voor het gehemelte én voor het oog: oppervlaktecoating in optima forma

Nog een kopje koffie? Terwijl u op uw geurende cafeïnekick staat te wachten, merkt u de vlekkeloze, mat zwarte oppervlakte van het koffiezetapparaat op. Hoe ontstaat zoiets volmaakts eigenlijk?

Moderne oppervlaktecoating in plaats van zwartkijkerij

Voor de oppervlaktecoating worden galvanische processen toegepast: twee elektroden van verschillende materialen worden in een elektrisch geleidende vloeistof ondergedompeld. Bij gelijkspanning ontstaat er in de vloeistof een stroom van de plus- naar de minpool. Hierdoor vindt een materiaaltransport plaats dat gebruikt kan worden om een werkstuk van een homogene kleurlaag te voorzien. Afhankelijk van het toegepaste proces vormt het werkstuk een van de elektroden en slaat de kleur door de elektriciteitsstroom daaraan neer. Bij het koffiezetapparaat is dit echter niet bepaald goedkoop aangezien de zwarte lak duur is en daarom uitgesproken nauwkeurig gedoseerd moet worden. Bovendien heeft de lak een zeer lage viscositeit en is zodoende bijzonder vloeibaar, wat de nauwkeurige dosering moeilijk maakt. Maar dit probleem kan worden opgelost.

Kerngegevens

  • Galvanische oppervlaktecoating met dure, moeilijk te doseren lak
  • Debietmeter DulcoFlow®
  • Magneetmembraandoseerpomp gamma/ L
  • Nauwkeurige procesbesturing waarborgt kwaliteit en verlaagt kosten

Kleine oorzaak, groot gevolg – alles geregeld!

De fabrikant kon dankzij ProMinent-techniek uiterst bevredigend aan deze eis voldoen: Een magneetmembraandoseerpomp gamma/ L vormt met de debietmeter DulcoFlow® een regelkring. De DulcoFlow® meet met ultrageluid voortdurend het daadwerkelijke debiet en zorgt al bij kleinste afwijkingen van de gewenste waarde voor de nodige aanpassing van de dosering die op deze manier altijd honderd procent nauwkeurig is. Dit systeem garandeert een hoge kwaliteit en bespaart tegelijkertijd kosten op verschillende gebieden: al bij kleine verbeteringen van de doseernauwkeurigheid wordt het verbruik van de dure lak aanzienlijk verlaagd. De reproduceerbare kwaliteit zorgt bovendien voor een eenvoudigere kwaliteitsbewaking zodat de totale productiekosten dalen.

Zwarte cijfers dankzij zwarte lak

  • Effectieve regelkring voor voortdurende bewaking en aanpassing van het debiet
  • Altijd een homogene laklaag van topkwaliteit
  • Minimaal lakverbruik bespaart kosten en is bijzonder milieuvriendelijk
  • Eenvoudige kwaliteitsbewaking
  • Debietmeter met hoge chemicaliënbestendigheid

Gebruikte producten - Een lust voor het gehemelte én voor het oog: oppervlaktecoating in optima forma

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren