Zoeksuggesties

Goed nieuws: krantenpapier milieuvriendelijk produceren

In miljoenen huishoudens wordt elke ochtend de vers gedrukte krant opengeslagen. Daarvoor is dagelijks een grote hoeveelheid papier nodig. De Finse fabrikant UPM hecht bij de productie van zijn krantenpapier waarde aan minimaal gebruik van hulpstoffen en chemicaliën.

De papierproductie heeft vooral één ding nodig: water

De UPM-fabriek in Schwedt an der Oder in de deelstaat Brandenburg produceert jaarlijks 280.000 ton krantenpapier. Een van de belangrijkste grondstoffen: water. In de papierindustrie worden hout-/cellulosevezels met water vermengd zodat er een zeer vloeibare pap ontstaat. Na een lange ontwatering blijft een vezelvlies achter – het papier. Voor dit proces is veel water nodig dat verschillende keren wordt gereinigd en in de productie direct wordt hergebruikt. Bij de reiniging verbindt zich vlokmiddel met ongewenste zwevende stoffen in het water en zo ontstaan grote vlokken die gemakkelijk gefilterd kunnen worden. Voordat het water de fabriek definitief verlaat, wordt het met behulp van bacteriën biologisch gereinigd. Ontschuimer voorkomt dat er bij het inblazen van de voor dit proces noodzakelijke lucht een schuimlaag ontstaat. UPM Schwedt heeft dus een oplossing nodig om bij de twee reinigingsstappen ook de kleinste hoeveelheden chemicaliën nauwkeurig te doseren.

Kerngegevens

  • Papierfabriek met een jaarlijkse productie van 280.000 ton krantenpapier
  • Interne waterbehandeling voor meervoudig gebruik: Toepassing van vlokmiddel
  • Biologische reiniging bij de afvalwaterbehandeling Toepassing van ontschuimer
  • Nauwkeurige, zuinige dosering bespaart kosten en is bijzonder milieuvriendelijk
  • Resp. twee magneetmembraandoseerpompen delta® voor vlokmiddel en ontschuimer

Een delta® komt altijd te pas

Al sinds het begin van de papierproductie in Schwedt zet UPM in op techniek van ProMinent. Voor de juiste dosering van het vlokmiddel en de ontschuimer zorgen resp. twee magneetmembraandoseerpompen delta®. Deze chemicaliën hebben weliswaar verschillende chemische en fysische eigenschappen maar de delta® is flexibel configureerbaar en doseert daarom beide stoffen uitermate nauwkeurig. Daarmee waarborgt UPM dat slechts de werkelijk noodzakelijke hoeveelheid chemicaliën wordt gebruikt – dat is goed voor het milieu en bespaart op de productiekosten. Voor UPM is met name de grote betrouwbaarheid een aanzienlijk pluspunt want de hoge kwaliteit van het behandelde en hergebruikte water levert een belangrijke bijdrage aan de goede papierkwaliteit.

Zuinige productie, beste kwaliteit

  • Goede papierkwaliteit dankzij probleemloze processen
  • Waterbesparing bij de productie
  • Nauwkeurige dosering verlaagt de kosten van chemicaliën en is bijzonder milieuvriendelijk
  • Vrijwel slijtagevrije magneetaandrijving zorgt voor de lange levensduur van de pomp
  • Uitstekend advies, uitstekende service door ProMinent

»Bij onze werkwijze is het van belang dat processen constant zijn en we ook in de verdere ontwikkeling van de door ons gebruikte technologie altijd up-to-date zijn. Over de service en het advies van de collega's van ProMinent zijn we uitermate tevreden.« -  Peter Bremer, Senior Specialist Mechanical Maintenance bij UPM Schwedt

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren