Zoeksuggesties

100 jaar in dienst van de wildernis – Taronga Zoo in Sydney

De Taronga Zoo in Sydney vierde in 2016 zijn 100-jarig bestaan. Tot de populairste attracties horen de kwieke bewoners van de talrijke zeewaterbassins. Techniek van ProMinent zorgt voor de beste waterkwaliteit en daarmee voor optimale levensverhoudingen.

Succesfactor waterkwaliteit

Sydney aan de oostkust van Australië lokt eigen bewoners en toeristen met zijn talrijke attracties. Een daarvan is de in het jaar 1916 geopende Taronga Zoo. In de gigantische installatie kunnen bezoekers meer dan 4000 dieren en meer dan 350 soorten bekijken – en dat met een adembenemend uitzicht op de haven van de grootste stad van het continent.

Om het zicht op de anders diep onder water verborgen zeehonden, zeeluipaarden en pinguïns altijd helder te houden, is de zeeafdeling Great Southern Oceans een aantal jaar geleden met de modernste techniek uitgerust. Voor de efficiënte desinfectie van het water in de vijf zeewaterbassins en een zoetwaterbassin koos de exploitant voor een oplossing met ozon. Het is in de toegepaste concentratie volledig onschadelijk voor de dieren. Tegelijkertijd verwijdert het betrouwbaar schadelijke stoffen en organische substanties en draagt daardoor aanzienlijk tot de preventie van ziektes bij.

Kerngegevens

  • Desinfectie van in totaal 2.500 m3 zeewater en zoetwater in diverse dierentuinbassins door middel van ozoninstallaties
  • Verwijdering van schadelijke stoffen en preventie van ziektes zijn de belangrijkste factoren
  • Centrale bewaking en besturing van de gehele installatietechniek

Intelligente besturingstechniek

Voor de centrale besturing van de gehele installatietechniek zijn alle bassins met een krachtig meet- en regelsysteem DULCOMARIN® II uitgerust. Door de verbinding van alle componenten via een webserver kan iedere bedrijfssituatie in realtime opgevraagd en weergegeven worden. In totaal worden er drie ozongeneratorinstallaties van type OZONFILT® OZVa en vier ozongeneratoren van serie BONa gebruikt. OZONFILT® OZVa zijn drukinstallaties waarbij het bedrijfsgas onder druk wordt toegevoerd aan de ozongenerator. In de Taronga Zoo wordt de ozon uit de zuurstof van de omgevingslucht gegenereerd en tegelijkertijd in zeer geringe en dus voor de zeezoogdieren onschadelijke hoeveelheden gedoseerd. Alle installaties onderscheiden zich door hun compacte omvang, eenvoudige bediening en hoogste bedrijfsveiligheid. De programmeerbare procesbesturing controleert voortdurend alle processen in het bassin en informeert bij onregelmatigheden door direct een storing te melden.

Uitgerijpte installatietechniek en nauwkeurige besturing

De Taronga Zoo schat de voordelen van de uitgerijpte installatietechniek en nauwkeurige besturing: Gezonde dieren, die in helder water zwemmen, en enthousiaste bezoekers, die een onvergetelijk uitstapje in de wildernis beleven.

  • Effectieve vermijding van ziektes door optimale waterdesinfectie met de ozongeneratorinstallaties OZONFILT® OZVa
  • Centrale besturing en bewaking van alle bassins met het meet- en regelsysteem DULCOMARIN® II
  • Eenvoudige bediening en gering onderhoud
  • Hoogste bedrijfsveiligheid dankzij betrouwbare installatietechniek en intelligente besturing

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren