Zoeksuggesties

Winning van edelgassen: daar hoort een koel hoofd bij!

De Messer-groep wint bij temperaturen tot -196 °C edelgassen zoals neon, xenon of helium uit de lucht. Dit vereist een krachtige koeling. En die is alleen maar mogelijk met koelwater van optimale kwaliteit – dankzij ProMinent.

Tot de lucht bevriest

De internationaal actieve Messer-groep produceert gassen voor industriële en medische doeleinden, onder andere edelgassen zoals neon, argon of krypton. Edelgassen zijn buitengewoon inert en worden daarom in de industrie vaak ter bescherming gebruikt. Messer wint edelgassen in luchtsplitsingsinstallaties uit de gewone omgevingslucht. De lucht wordt onder druk met warmtewisselaars geleidelijk tot op -196 °C afgekoeld. Daarbij gaan de verschillende gassen in de lucht bij verschillende temperaturen over van de gasvormige naar de vloeibare toestand. Ze slaan als druppeltjes neer en kunnen worden 'geoogst', argon bijvoorbeeld bij -186 °C. Cruciale voorwaarden voor een krachtige koeling zijn optimaal koelwater en absoluut schone leidingen zonder biofilm of corrosie. Sinds 2009 garandeert de techniek van ProMinent de kwaliteit van het koelwater op de Messer-locatie Siegen.

Kerngegevens

  • Koelsysteem voor luchtsplitsingsinstallatie: voorkomen van afzettingen en corrosie
  • Aansluitklaar doseer- en regelsysteem van ProMinent op maat
  • Magneetmembraandoseerpomp delta® doseert biociden en corrosieremmers
  • Sensoren voor pH-waarde en geleidbaarheid, ingebouwd corrosiemeettraject
  • Meet- en regelapparaat DULCOMETER® regelt de dosering

Zuiver koelwater voor zuivere edelgassen

Messer installeerde een doseer- en regelapparaat met ingebouwd corrosiemeettraject van ProMinent dat alle taken overneemt – nauwkeurig, volautomatisch en op maat. DULCOTEST®-sensoren meten de pH-waarde en de geleidbaarheid. De geregistreerde gegevens betreffende de waterkwaliteit worden naar het meet- en regelapparaat DULCOMETER® gestuurd dat de vraaggestuurde dosering van een corrosieremmer en van chloor en broom als biociden activeert. Deze voorkomen de groei van algen, bacteriën en schimmels die een biofilm op de leidingen kunnen vormen. De aan het water toegevoegde stoffen doseert de magneetmembraandoseerpomp delta® ook in de meest kleine hoeveelheden altijd uitermate nauwkeurig en dankzij de optoDrive®-aandrijving in één constante straal die voor een goede menging in het water zorgt. De ProMinent-installatie garandeert op ieder moment optimaal koelwater en spaart ook nog eens kosten.

Perfect water, onderhoudsarme werking, lage kosten

  • Betrouwbare en volautomatische koelwaterbehandeling
  • Comfortabele projectafwikkeling: aansluitklare installatie op maat, alle componenten uit één hand
  • Nauwkeurige meting, nauwkeurige dosering
  • Nagenoeg onderhoudsvrije werking
  • Kosten besparen dankzij probleemloze werking, laag chemicaliënverbruik, lage behoefte aan vers water

Gebruikte producten - Winning van edelgassen: daar hoort een koel hoofd bij!

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren