Zoeksuggesties

Verwerking van ruwe olie: geen kans voor corrosie

De oliewinning gebeurt onder extreme omstandigheden – voor mens, natuur en machines. Voor de gebruikte apparaten, systemen en componenten betekent dit dat ze bestand moeten zijn tegen buitengewone mechanische en chemische belastingen.

Extreem corrosief

Met name de chemische invloeden zijn menigvuldig want ruwe olie bevat andere stoffen in zeer uiteenlopende concentraties, bijvoorbeeld water, chloordioxide of waterstofsulfide. Uit dit laatste kunnen corrosieve zuren ontstaan die zelfs RVS-leidingen aantasten – en tevens putcorrosie kunnen veroorzaken. En wanneer de leidingen eenmaal echte gaten hebben, is de schade groot – niet alleen voor het milieu maar ook in economisch opzicht, want bei lekkages moet de oliewinning worden onderbroken. De uitvalkosten kunnen snel 100.000 euro of meer bedragen. Om dit te voorkomen, worden corrosieremmers aan de olie toegevoegd. Deze binden het zuurstof, vormen een beschermlaag aan de binnenkant van de leidingen en remmen de vorming van corrosieve verbindingen. De nauwkeurige dosering is hier van bijzonder belang want zowel onder- als overdosering zouden een nog hoger corrosierisico tot gevolg hebben.

Kerngegevens

  • Corrosieremmers in raffinaderijen ter voorkoming van dure schade aan de leidingen
  • Eis: extreem nauwkeurige dosering want alleen dan hebben de corrosieremmers het beoogde effect
  • Volledig doseer-skid, daarin 7 hydraulische membraandoseerpompen Orlita® MF
  • Betrouwbare dosering, ook onder extreme omstandigheden
  • Pompconstructie voorkomt het ontsnappen van de chemicaliën

Extreem betrouwbaar

"De zogeheten 'High TAN' ruwe olie is vanwege het daarin voorkomende hoge aantal zuren bijzonder corrosiebevorderend", licht Aldo Rami Zimmermann toe, assistent afdeling procestechniek bij ProMinent, en vervolgt: "Voor een raffinaderij-installatie voor dit olietype hebben wij daarom een volledig doseer-skid met zeven hydraulische membraandoseerpompen Orlita® MF van ProMinent ontwikkeld. Zij doseren corrosieremmers en andere chemicaliën met extreme nauwkeurigheid." De hermetisch gesloten pompconstructie met een meerlaags-veiligheidsmembraan als 'dubbele bodem' voorkomt dat de stoffen die gedeeltelijk gevaarlijk voor de gezondheid zijn, kunnen ontsnappen. Ook extreme temperaturen tot -20 °C en persdrukken tot 400 bar zijn voor deze doseerpompen geen enkel probleem. In een extreme omgeving garandeert ProMinent daarmee extreme betrouwbaarheid.

Extreem veilig

  • Voorkomen van duur productieverlies dankzij nauwkeurige dosering
  • Veilige werking doordat gevaarlijke chemicaliën in de pomp ingekapseld zijn
  • Betrouwbaarheid ook bij extreme temperaturen en hoge drukken
  • Vakkundige projectafwikkeling

Gebruikte producten - Verwerking van ruwe olie: geen kans voor corrosie

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren