Zoeksuggesties

Vier sterren voor hotel en zwembadtechniek

Prachtig bergpanorama onder een strakblauwe hemel – de gasten van het wellnesshotel Tanneck in de Allgäu genieten van een zwemlandschap met dit adembenemende uitzicht. Voor een continu hoge waterkwaliteit zorgen kostenefficiënte installaties van ProMinent.

Een nieuw zwembad en een duidelijke visie

In het idyllisch gelegen kuuroord Fischen im Allgäu leidt familie Fischer-Schwegler met grote gastvrijheid het hotel Tanneck. Het management zet in op het zelfgecreëerde, gepatenteerde wellnessconcept Milchwell® en op een exclusieve ambiance.

In 2014 begon de verbouwing en modernisering van het in terrasvorm aangelegde zwemparadijs. Bij het ontspannen in het nieuwe landschapszwembad heb je het gevoel direct in de omliggende bergwereld te duiken. Het tweede binnenzwembad is een bubbelbad met een watertemperatuur van 32°C. Het hoogtepunt is de zoutwaterwhirlpool op de daklounge van het viersterrenhotel van waaruit gasten een onvergetelijk uitzicht op de bergen van de Allgäu hebben.

De opdracht voor de inbouw van de whirlpool en de installatie van de nieuwe filtertechniek werd gegund aan vakbedrijf SORG Schwimmbäder. Bedrijfsleider Andreas Sorg adviseerde voor de waterdesinfectie bovendien de geavanceerde meet- en regeltechniek en efficiënte elektrolyse-installaties van ProMinent.

Kerngegevens

  • Verbouwing en modernisering van het zwembad in een viersterrenhotel
  • Betrouwbare desinfectie van zwembadwater met CHLORINSITU® III Compact
  • Permanente bewaking en centrale besturing van drie watercircuits met het meet- en regelsysteem DULCOMARIN® II

Waterbehandeling met hightech

De volledig nieuwe zwembadtechniek werd begin 2015 in recordtijd geïnstalleerd en in gebruik genomen. De drie watercircuits worden door één meet- en regelsysteem, de probate DULCOMARIN® II , aangestuurd. Alle elementen van de waterbehandeling zijn via CAN-bus met de regelaar verbonden, waardoor alle relevante waterparameters zoals pH-waarde en chloor centraal worden geregistreerd en gecontroleerd. Hierbij horen ook de twee elektrolyse-installaties CHLORINSITU® III Compact die voor een optimale waterdesinfectie zorgen. De bedrijfszekere installaties produceren het desinfectiemiddel direct ter plekke uit voordelig keukenzout – het hanteren van gevaarlijke en dure chemicaliën valt daarmee weg.

Badplezier met melkeffect

Dankzij de hoge bedrijfszekerheid van de ProMinent-installaties en de centrale bewaking van de drie bassins kan het hotelmanagement zich volledig concentreren op het lokale topproduct: koemelk. Want het gepatenteerde en prijzenwinnende concept Milchwell® (“melkwell”) biedt gasten een unieke wellnessbeleving. Het prachtig gelegen hotel Tanneck is ‘s zomers en 's winters het ideale doel voor iedere vakantieganger: je kunt er wandelen, fietsen, golfen, langlaufen of skiën maar natuurlijk ook heerlijk ontspannen. Hier hebben hotelgasten de speciale keuze: zwemmen in kristalhelder zwembadwater of in melk. Dat vind je alleen maar in Fischen im Allgäu!

  • Centrale besturing van drie watercircuits met DULCOMARIN® II
  • Veilige en kostenefficiënte desinfectie van zwembadwater met CHLORINSITU® III Compact
  • Maximale bedrijfszekerheid, eenvoudige bediening, optimale waterkwaliteit

Gebruikte producten - Vier sterren voor hotel en zwembadtechniek

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren