Zoeksuggesties

Bedrijfskosten reduceren met waterrecycling

Wat moet je doen met vervuild terugspoelwater? Doe net als de Butzbacher badbedrijven: intelligent behandelen met behulp van moderne filter- en ontzoutingsinstallaties en vervolgens weer in het badwatercircuit opnemen.

Groot project structurele restauratie

De schilderachtige kleine stad Butzbach met haar historische marktplaats en de vele vakwerkbouwwerken is een geliefde bestemming voor uitstapjes in de deelstaat Hessen. Maar het onderhoud van de eeuwenoude houten bouwwerken is een dure aangelegenheid. Maar ook voorzieningen uit de moderne tijd zoals het stedelijke, overdekte zwembad moeten in de loop der jaren worden opgefrist. Om die reden besloten de verantwoordelijken enkele jaren geleden tot een structurele restauratie. Daarbij hechtten de Butzbacher badbedrijven grote waarde aan een gunstige en vooruitstrevende oplossing, opdat uit het vervuilde terugspoelwater weer schoon en hygiënisch onberispelijk badwater zou ontstaan – en de lopende bedrijfskosten zouden worden gereduceerd.

Kerngegevens

  • Structurele restauratie van het bestaande stedelijke overdekte zwembad
  • Behandeling van het terugspoelwater met filterinstallatie Dulcoclean® UF en installatie voor omgekeerde osmose Dulcosmose® ecoPRO voor de ontzouting
  • Waarborging van een permanent economisch badbedrijf

Efficiënte procestechniek

In het kader van de reparatiewerkzaamheden werden in het Butzbacher overdekt zwembad binnen slechts vier dagen een ultrafiltratie-installatie Dulcoclean® UF en een installatie voor omgekeerde osmose Dulcosmose® ecoPRO evenals een actievekoolfilter van ProMinent geïnstalleerd. De afzonderlijke componenten zijn achter elkaar gemonteerd, waardoor het terugspoelwater in verschillende fases behandeld wordt. Het al opgewarmde terugspoelwater verliest bij het filteren haast geen warmte en wordt na het filterproces weer naar het badwatercircuit geleid.
De ultrafiltratie-installatie Dulcoclean® UF verwijdert op een betrouwbare wijze vertroebelende stoffen, deeltjes en microbiologische verontreinigingen. Een PLC waarborgt de volautomatische en uiterst veilige werking van de filterinstallatie die in de gebouwtechniek van het overdekte zwembad geïntegreerd is. De hygiëneparameters kunnen gebruiksvriendelijk via een aanraakscherm worden ingevoerd en worden elektronisch opgeslagen. Door middel van geschikte membranen met een grote capaciteit ontzout de Dulcosmose® ecoPRO het gefilterde terugspoelwater voor meer dan 99%. De installatie kan eenvoudig worden bediend en door een precies afgestemde voor- en nabehandeling optimaal in de klantspecifieke oplossing geïntegreerd worden.

Juist investeren, clever besparen

Na een renovatietijd van 21 maanden werd het gerenoveerde overdekte zwembad in 2013 weer geopend. Het biedt de badgasten een zwembad met zes banen van 25 meter en een duiktoren van een meter en één van drie meter hoog. Bovendien is er een apart gedeelte voor niet-zwemmers en voor de kleinste gasten is er een nieuw aangelegd waterspeelgedeelte met twee kinderbaden.
Met de nieuw geïnstalleerde installatietechniek voor het behandelen van het terugspoelwater sparen de Butzbacher badbedrijven intussen jaarlijks een enorme hoeveelheid vers water, het energieverbruik is duidelijk verminderd en daarmee de totale bedrijfskosten van het overdekte zwembad: het doel is duidelijk bereikt. Een ander positief aspect is de scholing van het eigen personeel in seminars en cursussen bij ProMinent in Heidelberg. Zo kunnen de Butzbacher badbedrijven de waterzuiveringsinstallatie compleet in eigen regie bedienen en onderhouden.

»Sinds de inbedrijfstelling werkt de slibwaterverwerkingsinstallatie van ProMinent GmbH probleemloos. In plaats van het af te voeren naar het riool, kunnen wij het water na de filterterugspoeling terugvoeren in het circuit van ons binnenbad. Zo besparen wij extra op het verbruik van schoon water uit het drinkwaternet« -  Carsten Schnitter, bedrijfsleider Butzbacher Bäderbetriebe

Gebruikte producten - Bedrijfskosten reduceren met waterrecycling

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren