Zoeksuggesties

Zwemplezier ten noorden van de poolcirkel

Complete vernieuwing van de waterbehandelingsinstallatie van een openbaar zwembad? Technisch gezien geen probleem. Locatie van de klant? Een klein Noors eiland midden in de Noorse zee. Resultaat: Schoon zwembadwater voor enthousiaste Viking-nakomelingen.

Nieuwe techniek voor moderne Vikingen

De oude Vikingnederzetting Bjarkøy met zo'n kleine 500 inwoners ligt in Noord-Noorwegen, ruim 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel en ten oosten van de Vesterålen. Het gebied van de gemeente verdeelt zich over meerdere kleine eilanden in de Noorse Zee. Het zwembad van Bjarkøy is weliswaar niet door de Vikingen gebouwd maar toch al in de jaren 70. Daarom werd de Noorse ProMinent-vestiging enkele jaren geleden benaderd voor het opmaken van een inventarisatie. Het gevolg was een openbare aanbesteding voor de renovatie – en weer wist ProMinent Norge AS de opdracht in de wacht te slepen. Na enige hindernissen uit de weg geruimd en de noodzakelijke middelen verzameld te hebben, gaf de gemeente Bjarkøy het groene licht voor de verbouwing.

Missie in de Noorse Zee

De montage van de nieuwe installatie werd met de andere vakgebieden zoals bouw, elektronica en betonbouw gecoördineerd. Het startschot werd in de herfst 2012 gegeven en de inbedrijfstelling vond in de lente 2013 plaats. De bestaande installatie werd met ProMinent-componenten aangevuld die voldoen aan de huidige eisen van een moderne waterbehandeling. Daarbij hoort het krachtige meet- en regelsysteem DULCOMARIN® II, een UV-installatie voor het elimineren van kiemen en een membraan-elektrolyse-installatie CHLORINSITU® III compact voor een zuinige desinfectie. Afgerond werd de installatie met de nodige filters, doseerpompen en sensoren voor de meetwaardebepaling voor de controle van de waterkwaliteit.

Alle componenten zijn met de DULCOMARIN® II verbonden die op zijn beurt weer is geïntegreerd in het bestaande controlesysteem.

Zwemplezier in plaats van aurora borealis

De inwoners van Bjarkøy zijn enthousiast want voor het eerst sinds mei 2013 kunnen ze het volledig gerenoveerde zwembad eindelijk weer gebruiken. Dus liever zwemmen in het schone, warme water dan kijken naar het poollicht in de vrieskou. Voor de verantwoordelijken in de gemeente is de verbouwing in ieder geval een economisch succes want men is niet alleen binnen het beperkte budget gebleven. Dankzij de nieuwe waterbehandelingsinstallatie van ProMinent wordt het chloorverbruik aanzienlijk verlaagd, het automatische meet- en regelsysteem zorgt voor een efficiënte meting en registratie van de zwembad-parameters en de circulatiepomp heeft minder energie nodig. Ook de oude Vikingen, zelf zeer bedreven scheepsbouwers, zouden hier zeker van opkijken.

  • Voordelige vernieuwing van bestaande installatie met beproefde componenten
  • Verlaagd verbruik van chemicaliën en energie
  • Advies, installatie en service van ProMinent overal ter wereld

Gebruikte producten - Zwemplezier ten noorden van de poolcirkel

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren