Zoeksuggesties

Drinkwaterdesinfectie in Luxemburgs natuurpark

Het Natuurpark Obersauer in de Luxemburgse Ardennen is een natuurparadijs met valleien, vochtige weilanden en bossen. Te midden van het park ligt het stuwmeer van Esch-sur-Sûre waaruit het water voor ca. 80 procent van de Luxemburgse bevolking afkomstig is.

Schoon drinkwater voor Luxemburg

Het 3,8 km² grote stuwmeer ten westen van de gemeente Esch-sur-Sûre werd in de jaren 50 aangelegd om te kunnen beantwoorden aan de stijgende vraag naar drinkwater in Luxemburg. Hier verzamelt zich water uit een 428 km² groot gebied. Het wordt vervolgens door het gemeentelijke samenwerkingsverband SEBES verwerkt tot drinkwater voor rond 80 procent van de Luxemburgse bevolking. Het water wordt gereinigd, gefilterd en vervolgens met natriumhypochloriet, ook bekend als chloorbleekloog, gedesinfecteerd. De permanente dosering van geringe hoeveelheden van deze agressieve en uitgassende chemische stof bij een tegendruk van 25 bar vormt een bijzondere uitdaging waarvoor SEBES de juiste doseerpomp moest vinden.

Kerngegevens

  • Gemeentelijke drinkwaterbehandeling in Luxemburg
  • Desinfectie met natriumhypochloriet
  • Een bijzondere uitdaging vormt de dosering bij hoge tegendruk
  • Dosering met magneetmembraandoseerpomp delta®
  • Uitgassend medium met optoGuard® onder controle

optoDrive®, optoGuard® – optimaal

SEBES koos voor een magneetmembraandoseerpomp delta® van ProMinent – de enige pomp in dit prijssegment die aan alle genoemde eisen voldoet. Terwijl andere pompen slechts tot 16 bar ingezet kunnen worden, werkt dit model bij tegendrukken van 25 bar en kan met 3 liter per uur ook kleine hoeveelheden van een uitgassend medium continu en nauwkeurig doseren. Hiervoor zorgen onder andere de magneetaandrijving optoDrive® en de ingebouwde bewakingsfunctie optoGuard®: dankzij de geregelde magneetaandrijving kunnen pers- en zuigslag naar behoefte worden ingesteld. Het uitgassen wordt door een langzaam ingestelde zuigslag onderdrukt zonder dat extra toebehoren nodig is. Daarnaast voorkomt de ingebouwde injectiecontrole optoGuard® op betrouwbare wijze dat zich gas in de doseerkop bevindt.

Betrouwbare waterkwaliteit dankzij ProMinent

  • Nauwkeurige dosering van natriumhypochloriet bij hoge tegendruk tot maximaal 25 bar
  • Continue dosering met 3 l/h
  • Dankzij optoDrive® als bescherming tegen cavitatie kunnen de pers- en zuigslag naar behoefte worden ingesteld en wordt de vorming van gasbellen voorkomen
  • Automatische detectie en verwijdering van luchtbellen dankzij optoGuard®
  • Doseerkop van plexiglas is bestand tegen chloorbleekloog

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren