Zoeksuggesties

Slecht weer, maar uitstekend drinkwater!

Zware regenval? Seizoensgebonden smeltwater? Een echte uitdaging voor de waterbedrijven in Zuid-Duitsland. Dan is de investering in een moderne UV-installatie lonend: veilige desinfectie van het water en een constante hoge waterkwaliteit.

Investering in kwaliteit

De Zweckverband in Zuid-Duitsland levert aan meer dan 20 districten en gehuchten van zes gemeentes extra water dat afkomstig is van een grondwaterbron in het Albtal ten zuiden van St. Blasien. Via in totaal 40 km leidingen zijn de huishoudens van bijna 26.000 mensen op de drie diepe bronnen aangesloten en worden zij elk jaar van ca. 500.000 kubieke meter drinkwater voorzien.

Al verschillende jaren investeert de Zweckverband continu in zijn installaties om ook bij ongunstige weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld zware regenval of seizoensgebonden smeltwater een hoge drinkwaterkwaliteit te garanderen. Daarbij hoort ook de efficiënte desinfectie van het drinkwater zonder beïnvloeding van geur en smaak in het kader van de wettelijke richtlijnen en zonder toevoeging van chloor, met een vereist debiet van ca. 200 m³/h.

Kerngegevens

  • 3 diepe bronnen, 40 km leidingen
  • Het jaarlijks 26.000 mensen voorzien van 500.000 kubieke meter drinkwater
  • Chemievrije desinfectie met UV-installatie Dulcodes Z

Chemievrij en efficiënt desinfecteren

In het waterleidingbedrijf van de GWV Höchenschwanderberg garandeert sinds eind 2009 een zevenstraals-UV-installatie Dulcodes Z het altijd onberispelijke drinkwater. De volgens de eisen van het DVGW-controlevoorschrift W 294 gecertificeerde UV-installatie uit Heidelberg wordt na de procesfases filteren en harder maken ingezet en behandelt het drinkwater zonder chemische substanties door middel van ultraviolet licht. Daarbij worden lagedrukstralers Opti-Flux met een groot vermogen en speciale amalgaamtechnologie gebruikt die een hoge mate van temperatuuronafhankelijkheid evenals een lange gebruiksduur verzekert.

De betrouwbare UV-installatie bewaakt bovendien de veroudering van de stralers en de vervuiling van de straalbeschermingsbuizen. Het desinfectievermogen evenals veranderingen van de waterkwaliteit worden door middel van DVGW-gecertificeerde sensoren voortdurend gecontroleerd.

Resultaat

  • Veilige desinfectie van het water, ook bij ongunstige weersomstandigheden
  • Een constant hoge, evenals geur- en smaakneutrale waterkwaliteit
  • Geringe onderhoudskosten en lage bedrijfskosten
  • Probleemloze en storingsvrije werking

»De Dulcodes Z is een van de betrouwbaarste installaties die wij in ons bedrijf gebruiken. Kenmerkend eraan zijn de uiterst beperkte onderhoudseisen die de installatie stelt en de lage bedrijfskosten. De installatie garandeert een veilige en betrouwbare desinfectie van het water en zorgt voor reuk- en smaakneutraal water.« -  Andreas Denz, Wassermeister bij de coöperatie Gruppenwasserversorgung Höchenschwanderberg

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren