Zoeksuggesties

Top-drinkwater dankzij top-technologie

Hightech in het Sauerland: het gemeentebedrijf Stadtwerke Sundern zet bij de drinkwatervoorziening in op de modernste techniek. Bij de vernieuwing van drie waterleidingbedrijven koos men vanwege de topkwaliteit voor producten en installaties van ProMinent.

Drinkwater betekent verantwoordelijkheid

De behandeling van het belangrijkste levensmiddel met zo weinig mogelijk chemicaliën beantwoordt aan de bepalingen van de Duitse drinkwaterverordening (Trinkwasserverordnung – TrinkwV) die een minimalisering van schadelijke stoffen voorschrijft. Aan deze eis willen de Stadtwerke Sundern voldoen, die jaarlijks ca. 30.000 inwoners in meer dan 8.000 huishoudens voorzien van rond 1,3 miljoen kubieke meter hygiënisch zuiver drinkwater uit in totaal acht waterwinningsinstallaties. In het kader van moderniseringswerkzaamheden van de drie waterleidingbedrijven werd het gebied "Stockum-Dörnholthausen" het eerste voorzieningsgebied in Sundern waar het chemievrije desinfectieproces met een UV-installatie van ProMinent wordt toegepast. Ook de verdere stappen van de drinkwaterbehandeling moeten met de nieuwste techniek worden uitgerust.

Kerngegevens

  • Jaarlijks worden ca. 30.000 inwoners van 1,3 miljoen kubieke meter drinkwater voorzien
  • Vernieuwing van drie waterleidingbedrijven met geavanceerde behandelings- en desinfectietechnologie
  • Eerste toepassing van de DVGW-gecertificeerde UV-installatie Dulcodes voor een chemievrije desinfectie

De juiste techniek voor de juiste taak

In de eerst stap wordt aan het zachte, ongezuiverde water verdunde natronloog toegevoegd om het te ontzuren. Hiervoor worden de magneetmembraandoseerpomp delta® en de debietmeter DulcoFlow® gebruikt die voor een exacte dosering zorgen die proportioneel is aan de hoeveelheid water. De pH-waarde wordt daarbij conform de TrinkwV van gemiddeld 7,1 naar ca. 7,8 verhoogd. Daarna volgt de verwijdering van vertroebelende stoffen met een ultrafiltratie-installatie die regelmatig chemisch wordt gereinigd. Hiervoor voegen doseersystemen DULCODOS® om de beurt alkalisch en zuur reinigingsmiddel aan het terugspoelwater toe. In de volgende stap wordt het water gedesinfecteerd: in Sundern gebeurt dat met een chloordioxide-installatie Bello Zon® vanwege de goede depotwerking en in Dornhölthausen wordt voor het eerst chemievrij gewerkt met een UV-installatie Dulcodes. Beproefde ProMinent-apparaten uit de serie DULCOMETER® voor de meet- en regeltechniek bewaken en sturen continu alle relevante parameters tijdens het volledige behandelings- en desinfectieproces.

Top-drinkwater dankzij top-technologie

Resultaat

  • Succesvolle modernisering van drie waterleidingbedrijven
  • Betrouwbare voorziening van hygiënisch zuiver drinkwater – het hele jaar door
  • Exacte naleving van de wettelijke voorschriften van de Duitse drinkwaterverordening
  • Effectieve reiniging en desinfectie van de ultrafiltratie-installatie
  • Lager gebruik van chemicaliën dankzij optimale interactie tussen apparaten voor meet- en regeltechniek (bijv. sensoren), doseerpompen en desinfectie-installaties

»We hebben voor ProMinent gekozen omdat we met dit bedrijf, zijn medewerkers en zijn producten, die we sinds vele jaren gebruiken, goede ervaringen hebben opgedaan. Een ander pluspunt is de aangeboden totaalservice. Ons drinkwater is volledig veilig voor de gezondheid. Hiervoor zijn onze klanten dankbaar.« -  Jürgen Schwarberg, bedrijfsleider Stadtwerke Sundern

Gebruikte producten - Top-drinkwater dankzij top-technologie

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren