Zoeksuggesties

Eén patroon na de ander: van leeg naar vol binnen 1 seconde

Timing is alles: bij het inkoppen van een voorzet, bij het drukken op de ontspanner – en bij het vullen van inktpatronen. Want de patroon staat maar 0,5 seconden ter beschikking. Een zaak voor een snelle en nauwkeurige pomp.

Goed gemikt is half gevuld

Een producent van speciale machines in het Zwabische Winterbach, rond 30 kilometer ten oosten van Stuttgart, ontwierp een doseerinstallatie voor het vullen van inktpatronen. De doseerpomp werkt hier afhankelijk van de stand van de machine: een sensor in de installatie herkent wanneer een patroon de vulnaald nadert en activeert de doseerslag. Nu heeft de doseerpomp een tiende seconde tijd voor het aanzuigen van de inkt en vervolgens een halve seconde om de patroon m.b.v. de robotgestuurde vulnaald te vullen. Als de pomp het juiste moment voorbij laat gaan, komt de inkt naast de patroon terecht – storingen en kwaliteitsverlies kunnen het gevolg zijn. Men was dus op zoek naar een snelle en nauwkeurige doseerpomp waarbij bovendien het doseervolume kon worden aangepast; de installatie verwerkt namelijk verschillende patroontypes.

Kerngegevens

  • Vullen van inktpatronen afhankelijk van de stand van de machine
  • 100 patronen per minuut, vulduur: 0,5 s per patroon
  • Veranderende doseerhoeveelheden
  • Magneetmembraandoseerpomp delta®
  • Betrouwbaar, precies en druppelvrij vullen

Meer nauwkeurigheid, meer flexibiliteit, meer veiligheid

Voor dit soort vulinstallaties werden vaak RVS-plunjerdoseereenheden toegepast die in de praktijk echter vrij inflexibel, omslachtig en duur zijn. Daarom koos men in Winterbach voor een magneetmembraandoseerpomp delta® van ProMinent. Bijzonder pluspunt van deze duurzame pomp is de geregelde magneetaandrijving optoDrive® die voor de uitermate hoge nauwkeurigheid en flexibiliteit zorgt. Daarmee kunnen de vulsnelheid en de doseerhoeveelheden tussen 0,2 en 4 ml worden ingesteld en ook het doseren van aparte druppels is mogelijk. Voor een betrouwbare werking zorgt bovendien het ingebouwde bewakingssysteem optoGuard® dat lucht in de doseerkop en andere fouttoestanden meldt. Het resultaat: een exacte en betrouwbare vulling die zo nauwkeurig is dat achteraf niet eens druppels hoeven te worden verwijderd.

Schoon, veilig en bliksemsnel

  • Betrouwbaar vullen van patronen in verschillende maten
  • Probleemloos, volautomatisch vullen
  • Hoge productkwaliteit dankzij betrouwbare dosering
  • Veilige werking dankzij automatische foutmelding
  • Voordelige installatie dankzij een slijtarme pomp met lange levensduur

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren