Zoeksuggesties

Montage van viltstiften: ProMinent geeft er kleur aan!

Markeerstiften, whiteboard-stiften, permanente markers – viltstiften vind je in ieder kantoor en op bijna ieder bureau. Het vullen met de kleinste hoeveelheden kleurstof is een uitdaging die met techniek van ProMinent gemakkelijk kan worden opgelost.

Montage op maat met minihoeveelheden

Er zijn grote en kleine markeerstiften met grote en kleine containers. Een installatie die deze stiften tijdens de productie in de meest uiteenlopende varianten moet vullen, moet daarom uitermate flexibel zijn, want de hoeveelheid van de te doseren kleurstof en ook de voor het vulproces beschikbare tijd zijn elke keer anders. Belangrijk is ook de afstemming tussen de montage-installatie en de doseerpomp, want de kleurstof mag alleen maar stromen wanneer zich een stift of container exact onder de vulopening bevindt. Bovendien moet het vullen binnen één pompslag gebeuren. Aan deze eis moest de Zwabische installatiebouwer Hutt voldoen toen hij de opdracht voor een dergelijke montage-installatie ontving.

Kerngegevens

  • Vullen van viltstiften van verschillende types en capaciteiten met kleurstof
  • Afhankelijk van het stifttype: kleurhoeveelheden van 0,2-4 ml per stift en slag
  • Eis: nauwkeurige en snelle dosering, snel reagerende pomp
  • Flexibel instelbare en altijd betrouwbare dosering met magneetmembraandoseerpomp delta®

Flexibel, exact, snelle reactietijd – anders nog iets?

De firma Hutt koos voor de magneetmembraandoseerpomp delta® van ProMinent want deze pomp levert de perfecte combinatie van dosering en flexibiliteit. Bijzonder handig: doseersnelheid en -hoeveelheid kunnen direct aan de pomp worden aangepast, zelfs als de pomp in bedrijf is. De delta® reageert bovendien uitermate snel en start de dosering binnen 40-60 milliseconden na het aansturen door de installatie. Zo blijft meer tijd over voor de eigenlijke dosering. Dankzij de constructie als membraandoseerpomp is de delta® bovendien extreem robuust, wat met name bij zwarte stiften een voordeel is. Hun kleurstof bevat vaak abrasieve roetdeeltjes die bij andere constructies tot een beschadiging van de binnenkant van pompdelen kunnen leiden. Zo kan de delta® ervoor zorgen dat het er op het bureau kleurrijk aan toe gaat.

Probleemloos vullen met volle flexibiliteit

  • Flexibiliteit in de productie dankzij eenvoudige en comfortabele aanpassing van de gedoseerde hoeveelheden
  • Snelle en exacte dosering op het juiste moment
  • Betrouwbare afstemming met de takt van de installatie
  • Gestroomlijnd productieproces dankzij automatisch vullen
  • Lange levensduur dankzij robuuste constructie als membraanpomp

»De pompen zijn eenvoudig te bedienen, beschikken over uiteenlopende instelmogelijkheden en hebben bovendien een goede prijs-kwaliteitverhouding.« -  Ulrich Betsch, montageleider bij de firma Hutt, de fabrikant van de installatie

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren