Zoeksuggesties

Appels – vers uit de was

Tijd voor de appeloogst: een Pools bedrijf voor de verwerking van groente en fruit heeft technische ondersteuning aangeschaft in de vorm van een chloordioxide-installatie van ProMinent voor de efficiënte behandeling van het waswater.

Productie met hindernissen

De plaats Jarogniewice ligt rond 40 kilometer ten zuidwesten van Poznań en is de zetel van het Poolse groente- en fruitverwerkingsbedrijf Champion Sp. z o.o. Het bedrijf in Jarogniewice produceert appelsapconcentraat en verpakt gesneden uien. In alle twee de verwerkingsprocessen waren er problemen: ten eerste moesten bij de productie van het appelsapconcentraat de bacteriën, die een troebeling van de sap veroorzaken, geëlimineerd worden. Ten tweede moest de onaangename geur die bij het snijden van uien ontstaat, worden verwijderd. Bovendien moest het waswater gedesinfecteerd worden.

Desinfectie met chloordioxide

Daarom koos het bedrijf voor de inbouw van een chloordioxide-installatie van het type Bello Zon® CDV van ProMinent die uitermate geschikt is voor gemiddelde tot grote waterhoeveelheden. De hier toegepaste generator produceert direct ter plekke 225 gram chloordioxide per uur. Chloordioxide heeft een goede desinfecterende werking, het blijft lang stabiel in een leidingnet en biedt vele uren tot dagen microbiologische bescherming van het water. Via een opslagtank van polyethyleen wordt de aangemaakte chloordioxide-oplossing veilig en nauwkeurig door middel van vier motordoseerpompen van het type Sigma en drie membraandoseerpompen van het type gamma/ L over de verschillende toepassingen verdeeld.

Resultaat

  • Uitbreiding met moderne en efficiënte waterbehandelingsinstallatie
  • Elimineren van storende geur bij het snijden van de uien
  • Aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van het appelsapconcentraat
  • Verlaging van de bedrijfskosten en hergebruik van de waterdamp

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren