Zoeksuggesties

ProMinent is 'Opstaphelper' bij Anpfiff ins Leben e.V.

"Als wij het niet doen, wie dan wel?" Onder dit motto hebben topondernemers uit de metropoolregio Rijn-Neckar samen met Anpfiff ins Leben e.V. het in heel Duitsland unieke 'Opstaphelperinitiatief' in het leven geroepen.

Anpfiff ins Leben (Aftrap in het leven) heeft tot doel kinderen en jongeren die actief sporten, te ondersteunen bij het scheppen van de best mogelijke vooruitzichten voor hun privé- en beroepsmatige toekomst. Meer dan 3.200 beschermelingen doorlopen op dit moment het geïntegreerde stimuleringsprogramma waarin ze behalve bij de sport ook op de gebieden school, beroep en sociale vaardigheden worden ondersteund.

De Opstaphelper komt in beeld bij het thema beroep

Doel van het Opstaphelperinitiatief is om al in de fase van beroepsoriëntering het concrete aanbod inzichtelijk te maken en ondernemingen van binnen te laten zien. Daarmee moet het jongeren eenvoudiger worden gemaakt de overgang van school naar beroepsleven te maken, worden ze aangemoedigd en wordt hun eigen proactivieve houding versterkt.

In het kader van het Opstaphelperinitiatief begeleidt Ralf Kiermaier, bedrijfsleider van ProMinent Deutschland GmbH, de jonge voetballer Maximilian Kern van FC Astoria Walldorf bij zijn introductie in het beroepsleven.

Ralf Kiermaier heeft Maximilian Kern eind april 2014 bij ProMinent in Heidelberg-Wieblingen verwelkomd en hem persoonlijk het bedrijf laten zien. In de herfst van 2014 zal Maximilian stage lopen bij ProMinent want ook dat hoort bij het concept van het Opstaphelperinitiatief. Ralf Kiermaier zal vanaf dat moment beschikbaar voor hem zijn als mentor en contactpersoon.

"De stimulering van 'Anpfiff ins Leben' is een goede mix. Dat zie ik ook wanneer ik mijn beschermeling Maxi op het sportveld bezoek! Daar draait het om inzet en de wil om te winnen maar ook om sportiviteit en respectvol omgaan met elkaar. Ik kan iedere onderneming alleen maar aanbevelen om hierbij betrokken te raken", zegt Ralf Kiermaier over het Opstaphelperinitiatief.

Alle informatie over het Opstaphelperinitiatief vindt u op anpfiff-ins-leben.de!

Andere maatschappelijke projecten

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren