Zoeksuggesties

Environmental Award van de Viktor & Sigrid Dulger Foundation

De Heidelbergse ecotoxicologe Dr. Lisa Gölz ontving onlangs de Environmental Award van de Viktor and Sigrid Dulger Foundation. De prijs, ter waarde van 10.000 euro, is een erkenning voor haar baanbrekende proefschrift aan de universiteit van Heidelberg over de effecten van chemicaliën op het hormoonsysteem van vissen, in het bijzonder de schildklier.

Naast nieuwe bevindingen op het gebied van de biogeneeskunde levert het proefschrift ook belangrijke bijdragen aan dierenwelzijn en milieubescherming en aan de omgang met chemicaliën in het algemeen, aldus de prijsuitreiking. De prijs wordt toegekend door het Heidelberg Center for the Environment (HCE), het onderzoekscentrum voor milieuwetenschappen van de universiteit.

Viktor & Sigrid Dulger Stichting: Bevordering van wetenschap

In de geest van wijlen de oprichter van het bedrijf en eresenator Prof. Dr h.c. Viktor Dulger, worden jonge mensen geëerd voor hun uitmuntende werk en prestaties in de natuurwetenschappen. Elk jaar looft de Viktor & Sigrid Dulger Foundation een milieuprijs uit, waarmee de Universiteit van Heidelberg uitmuntende scripties, dissertaties of habilitaties op het gebied van milieuonderzoek eert.

Meer informatie over de stichting

Foto: Dr. Lisa Gölz (midden) neemt de prijs in ontvangst van Prof. Dr. Thomas Rausch (2e van links), Managing Director van het HCE, en HCE lid van de Raad van Bestuur Prof. Dr. Jale Tosun (links) evenals Andreas Zühlcke (2e van rechts) als vertegenwoordiger van de Viktor & Sigrid Dulger Foundation. Het proefschrift werd begeleid door Dr. Thomas Braunbeck (rechts).

Fotocredits: Universiteit Heidelberg - Communicatie en Marketing (Foto: Philipp Rothe)

Andere maatschappelijke projecten

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren