Zoeksuggesties

Medaille van verdienste van de deelstaat Baden-Württemberg voor prof. dr. H.C. Viktor Dulger

Medaille van verdienste van de deelstaat Baden-Württemberg voor prof. dr. H.C. Viktor Dulger

"U hebt allemaal iets buitengewoons gepresteerd. Iets dat alleen met uw persoon verbonden is en daarom in de beste zin van het woord uniek is", aldus Oettinger in zijn toespraak voor de 27 kandidaten tijdens het uitreiken van de medaille.

De Heidelbergse ondernemer was de eerste van vijf nieuwe medailledragers uit de metropoolregio Rijn-Neckar die de medaille in de ridderzaal van het Mannheimer Slot ontvingen.

"Prof. dr. H.C. Viktor Dulger heeft zijn onderneming ProMinent door alle crisissen en stormen heen gestuurd en is een beschermheer van wetenschap, onderzoek en cultuur. Een uitvinding is nog geen product. Pas wanneer de uitvinder zijn 'briljante idee' in kennis en economisch succes heeft omgezet, ontstaat uit de pure gedachte een onderneming die de wereld in beweging zet", aldus prof. dr. Viktor Dulger. In zijn toespraak onderstreepte Oettinger: "Bij alle verschillen in de werkzaamheden van de medaillewinnaars hadden alle geëerden iets gemeenschappelijks: ze zijn nauw verbonden met Baden-Württemberg." "Daarom bent u allen ook ambassadeurs voor Baden-Württemberg", voegde Oettinger eraan toe.

Andere maatschappelijke projecten

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren