Zoeksuggesties

Slangendoseerpomp DULCO flex Control - DFXa - Capaciteitsbereik uitgebreid

Februari 2021

ProMinent breidt het capaciteitsbereik van de DULCO flex Control - DFXa uit tot 65 l/uur bij een tegendruk van maximaal 7 bar. Zo completeert het bedrijf de productfamilie van slangendoseerpompen. Voor kleine doseerhoeveelheden is een speciale variant beschikbaar.

De slangendoseerpomp DULCO flex Control - DFXa is beschikbaar in drie varianten: voor doseringen van 6 ml/uur tot 18 l/uur (5 bar), 10 ml/uur tot 30l/uur (7 bar) en 22 ml/uur tot 65 l/uur (5 bar). De nieuwe variant van 18 l/uur is bijvoorbeeld geschikt om met grote precisie enkele ml/uur te doseren.

Alle pompen hebben een zeer matig rotortoerental van 100 slagen/min., zelfs bij een maximale pompcapaciteit. Dit toerental vermindert het aantal samendrukkingen en verlengt de gebruiksduur van de slang aanzienlijk. In principe moet bij het ontwerp worden uitgegaan van de benadering "zo groot mogelijk". Het brede regelbereik van 1:3.000 maakt zeer langzame toerentallen mogelijk. Op die manier kan de gebruiksduur nog verder worden verlengd. Geschikte slangmaterialen en een voor de toepassing geoptimaliseerd pompontwerp garanderen lange onderhoudsintervallen. Dit vermindert het aantal onderbrekingen in de productie of het proces als gevolg van slangvervangingen aanzienlijk.

De combinatie van een gepatenteerde doseerkop en het in de gebruikersinterface geprogrammeerde slangvervangingsproces maakt een snelle en ongecompliceerde slangvervanging, geheel zonder gereedschap, mogelijk. Het display geeft de gebruiker nauwkeurige instructies voor de afzonderlijke werkstappen - dit voorkomt fouten en bespaart kosten.

De slangendoseerpomp is bijzonder geschikt voor het doseren van uitgassende, schurende, schuifgevoelige en ook sterk viskeuze vloeistoffen. De resultaten van uitgebreide testreeksen bewijzen het volgende: de DFXa doseert media met viscositeiten tot 200.000 mPas met gemak!

Bij dergelijke hoge viscositeiten presteren slangendoseerpompen duidelijk beter dan membraandoseerpompen.

De intuïtieve gebruikersinterface, al bekend van de ProMinent-membraandoseerpompen, garandeert een eenvoudige bediening. Deze is voor alle ProMinent-series identiek.

Net als andere ProMinent-doseerpompen kan de DFXa binnen enkele minuten aangesloten worden op het webgebaseerde fluidmanagementplatform DULCOnneX. Met deze cloudgebaseerde oplossing kunnen doseerprocessen in realtime gecontroleerd worden, stilstand vermeden worden en volledig geautomatiseerde rapporten gegenereerd worden. Dankzij het digitale netwerk is alle noodzakelijke informatie voor een optimale besturing van de installatie beschikbaar en verlopen de processen altijd soepel.

Passende producten

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Nieuws en evenementen

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren