Zoeksuggesties

Lagedrukdoseerpompen nu geschikt voor gevoelige voedseltoepassingen

Mei 2023

De lagedrukdoseerpompen van ProMinent kunnen nu worden gebruikt in direct contact met voedingsmiddelen. Het ontwerp en de gebruikte materialen voldoen allemaal aan de Europese voedselverordening 1935/2004.

Hygiënische dosering in de voedingsmiddelenindustrie

Lagedrukdoseerpompen nu geschikt voor gevoelige voedseltoepassingen

De lagedrukdoseerpompen van ProMinent kunnen nu worden gebruikt in direct contact met voedingsmiddelen. Het ontwerp en de gebruikte materialen voldoen allemaal aan de Europese voedselverordening 1935/2004.

Als toonaangevende leverancier in doseertechnologie en waterbehandeling hecht ProMinent veel waarde aan de kwaliteit en veiligheid van zijn producten. Pompontwerp in overeenstemming met de strenge eisen van de EU Levensmiddelenverordening 1935/2004 biedt klanten uit de levensmiddelenindustrie de zekerheid dat de doseerpompen voldoen aan de eisen voor gevoelig gebruik in levensmiddelengerelateerde toepassingen.

De geschiktheid voor voedingsmiddelen strekt zich uit tot verschillende pomptypes, waaronder membraanpompen met een doseercapaciteit van 1 ml/u tot 1000 l/u, zoals de modellen beta , gamma/ X , gamma/ XL en sigma , evenals slangenpompen met een doseercapaciteit tussen 10 ml/u en 410 l/u , zoals de modellen DULCOFLEX DFXa en DULCOFLEX DFYa .

Hygiënische dosering met hygiënisch ontwerp

Bijzonder opmerkelijk is de motoraangedreven doseerpomp sigma Hygienic , speciaal ontworpen voor hygiënetoepassingen. Alle componenten van de pomp voldoen aan de geldende richtlijnen en normen voor gebruik in hygiënisch gevoelige productiegebieden, inclusief de Europese regelgeving voor machines die in contact komen met voedingsmiddelen. De eenvoudige constructie van het vloeistofuiteinde en de gladde, bijna kierloze oppervlakken, die zijn geoptimaliseerd in termen van dode ruimte, vormen de basis voor het hygiënische ontwerp, dat eenvoudige CIP en snelle demontage mogelijk maakt.

Dankzij deze extra optie kunnen voedingsmiddelenfabrikanten veilig en hygiënisch media doseren in voedselgerelateerde toepassingen.

ProMinent lagedruk doseerpompen

Passende producten

Universeel toepasbare magneetdoseerpomp voor het doseren van vloeibare media bij de waterbehandeling en bij chemische processen: Magneet-membraandoseerpomp beta. Voordelig, tegen overbelasting beveiligd, aanpasbaar aan de aanwezige signaalgevers.

meer weten

Maak kennis met een doseerpomp die op het punt van productiviteit, betrouwbaarheid en efficiency nieuwe maatstaven zet.

meer weten

De gamma/ XL is een intelligente, in netwerken opneembare, magneet-membraandoseerpomp, die op het punt van productiviteit, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie nieuwe maatstaven zet.

meer weten

DULCOFLEX DFXa doseert uitgassende, viskeuze, schurende of schuifgevoelige media en stelt nieuwe normen in de dosering. Een lineaire en herhaalbare dosering (± 1%) is met deze slangenpomp onder alle procesomstandigheden gegarandeerd. De slang is eenvoudig te vervangen.

meer weten

De ventielloze slangendoseerpomp DULCO flex Control - DFYa garandeert nauwkeurige, lineaire en herhaalbare dosering onder alle procesomstandigheden. De pomp doseert probleemloos uitgassende, viskeuze, deeltjes bevattende of schuifgevoelige media - Zo stelt ProMinent met zijn slangenpompen nieuwe normen in de dosering.

meer weten

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Nieuws en evenementen

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren