Zoeksuggesties

Duitse knowhow – in China altijd gewild

Bier in China gebrouwen, in de USA geconsumeerd – en voor de tankreiniging wordt desinfectietechniek uit Duitsland gebruikt. DULCO®Lyt 400 vervangt daarbij perazijnzuur, wat de bedrijfskosten aanzienlijk reduceert en tegen corrosie beschermt.

Tsingtao-bier – de Chinese exporthit

De Tsingtao Brewery Group staat op nummer zes van de top tien van de internationale bierproducenten (stand 2014). Met een jaarproductie van ca. 78 miljoen hectoliter uit 60 brouwerijen in heel China is het de op een na grootste brouwerijgroep van het land. Sinds 1954 wordt Tsingtao bier met succes geëxporteerd, sinds 1972 ook naar de USA. Tegenwoordig is het het meest verkochte Chinese bier op de Amerikaanse markt en een van de toonaangevende exportartikelen uit het 'Rijk van het Midden'.
Een dochtermaatschappij van de groep, de Shenzhen Tsingtao brouwerij, in het zuidoosten van het land produceert jaarlijks ca. 400.000 hectoliter puur tapbier. Tot op heden desinfecteerde de onderneming haar tanks met perazijnzuur. Maar naast de indringende geur vereist de sterk geconcentreerde chemische stof speciale gebruiksvoorschriften en dit desinfectiemiddel is duur. Daarom zocht de brouwerij naar een technische oplossing die optimaal desinfecteert, geen corrosie veroorzaakt en de bedrijfskosten in hun totaliteit aanzienlijk vermindert.

Kerngegevens:

  • Een jaarlijkse productie van 400.000 hectoliter
  • Dure tankreiniging met corrosief werkend perazijnzuur moet vervangen worden
  • Integratie van de nieuwe, desinfecterende oplossing in de bestaande installatie

DulcoLyt 400 – de slimme, desinfecterende oplossing

De Chinese vestiging van ProMinent, ProMinent Trading Ltd., stelde de brouwerij voor om de desinfectie van de tanks met een perazijnzuur van 16% door een elektrolyse-installatie DULCO®Lyse te vervangen. Als intelligente verdere ontwikkeling van de ECA-technologie genereert de installatie op goedkope wijze ter plekke uit water, keukenzout en stroom het uiterst werkzame desinfectiemiddel DULCO®Lyt 400 . Deze lichte hypochloorzuuroplossing desinfecteert op betrouwbare wijze en vertoont ook onder wisselende omstandigheden een gelijkblijvende kwaliteit met een vrij beschikbaar chloorgehalte van constant 400 ppm.
Sinds juni 2014 genereert de Shenzhen Tsingtao-brouwerij dus 2.000 liter ECA-water met een concentratie van 400 ppm en 6.000 liter water bij normale temperaturen ca. 8.000 liter ECA-water met een concentratie van 80 ppm. In een nauwkeurig gesynchroniseerd proces van in totaal bijna 2,5 uur worden de fermentor, de opslagtank het pijpleidingsysteem nu met water gespoeld, dan met loog en zuur gereinigd en vervolgens met ECA-water optimaal gedesinfecteerd.

Kostenbesparing – het doel bereikt

Het vervangen van het perazijnzuur van 16% door een tegen een voordelige prijs vervaardigde DULCO®Lyt 400 door middel van een moderne elektrolyse-installatie was de investering waard – en de desinfecterende werking is constant gebleven. In tegenstelling tot vergelijkbare installaties die deels slechts rond de vijf procent van het zout omzetten, verwerkt de DULCO®Lyse tot 85%. Bovendien ligt het zeer geringe chloridegehalte van DULCO®Lyt 400 duidelijk onder vergelijkbare procedures, die vaak meer dan 20 keer zo veel chloride bevatten. Daardoor wordt corrosie op betrouwbare wijze voorkomen.
Met deze alternatieve desinfectieprocedures worden de bedrijfskosten in de eerste plaats aanzienlijk gereduceerd door het wegvallen van het dure perazijnzuur. In de beschreven toepassing is er voor de Shenzhen Tsingtao-brouwerij sprake van jaarlijkse besparingen van maximaal 590.000 Yuán (ca. 80.000 euro). Daarom werden in andere brouwerijen van de onderneming de volgende DULCO®Lyse -installaties al geïnstalleerd. Nou, proost!

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren