Zoeksuggesties

Succesvol bierbrouwen in Brazilië

Uitgerust met de modernste techniek uit het land van de wereldkampioen worden in het noordoosten van Brazilië sinds medio 2014 twee nieuwe brouwerijen geëxploiteerd. Het bedrijf Krones AG leverde twee complete installaties inclusief opslag- en doseertechniek voor chemicaliën van ProMinent.

Onovertroffen capaciteit

Sinds medio 2014 produceren in de buurt van de steden Salvador da Bahia en Recife twee moderne brouwerijen van de op een na grootste Braziliaanse brouwerijgroep het populaire gerstenat – ieder met een indrukwekkende capaciteit van zes miljoen hectoliter. Als nieuwbouw- en 'greenfield'-project werden de twee sleutelklare installaties van het brouwhuis tot de botteling door Krones AG uit Neutraubling geleverd en gemonteerd. Vanwege de vele samen gerealiseerde projecten vertrouwden zowel Krones AG als de Braziliaanse producent bij de opslag- en de doseertechniek voor de nodige chemicaliën op ProMinent als betrouwbare partner.

Kerngegevens

  • Realisatie van nieuwbouwproject in Brazilië
  • Productie van 12 miljoen hectoliter bier met twee brouwerijen
  • Levering van de volledige techniek voor de dosering van chemicaliën

Doseertechniek voor hoogste kwaliteitseisen

Binnen korte tijd werd in de identieke brouwerijen op de twee locaties Alagoinhas en Itapisuma de volledige doseertechniek door ProMinent-professionals geïnstalleerd en afgesteld. Daarbij horen, naast andere componenten en omvangrijk toebehoren, voor iedere brouwerij negen doseerstations voor bijv. desinfectiemiddel, vier procestanks, één opslagtank voor natriumhydroxide, één tank voor salpeterzuur en een mobile CIP-tank (cleaning in place). Voor de verschillende doseertaken worden vijf motor-membraandoseerpompen van het type Sigma en vier membraan-procesdoseerpompen van het type Makro TZ toegepast. De doseerstations worden in verschillende procesfases (bijv. het versnijden en maischen) met name gebruikt voor de productverbetering en voor het CIP-reinigingsproces van de installatie.

Mondialiteit is troef

Doorslaggevend voor het succes van het sleutelklare project waren de oplossingsgerichte planning van Krones en ProMinent en de goede samenwerking met het projectteam van de op een na grootste brouwerijgroep van Brazilië. Een groot voordeel voor partner Krones en voor de brouwerij is de lokale support door de vestiging van ProMinent in Brazilië. Ondanks de uitermate betrouwbare producten uit Heidelberg is snelle hulp bij eventuele storingen altijd in de buurt. En ook bij de snelle import en douaneafhandeling van de producten bood de lokale ProMinent-organisatie dankzij ervaring en competentie waardevolle ondersteuning. Hierop heffen we het glas en zeggen: Proost Alemanha!

  • Betrouwbare en nauwkeurige dosering van chemicaliën voor de productverbetering
  • Veilig CIP-reinigingsproces van de productie-installatie
  • Vakkundige ondersteuning door lokale ProMinent-vestiging bij projectafwikkeling en douaneformaliteiten
  • Snelle service bij storingen dankzij lokale medewerkers

Gebruikte producten - Succesvol bierbrouwen in Brazilië

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren