Zoeksuggesties

nummer één bij de waterdesinfectie: OZONFILT® OZVa

Tafelwater is erg populair in Mexico. Daarom is er behoefte aan hygiënisch schone vulinstallaties en betrouwbare flessenwasinstallaties. Een van de toonaangevende fabrikanten van tafelwater was van plan het CIP-proces te reorganiseren. Daarom gebruikt Bonafont een OZONFILT® OZVa voor de desinfectie – en bespaart bovendien nog tijd en geld.

Minder chemicaliën, meer duurzaamheid

Sinds 1996 behoort het merk Bonafont® tot de Danone Groep en is het in Mexico marktleider op het gebied van de productie van tafelwater. Meer dan 4.500 medewerkers werken op vijf productieplaatsen, waaronder de in 2017 vernieuwde fabriek in Cuautitlan in het noorden van Mexico-Stad. Drinkwater voor huishoudens wordt in Mexico normaal gesproken gebotteld en verkocht in gallons van 20 liter water – het marktaandeel van Bonafont® is 47%. In overeenstemming met de duurzaamheidsstrategie van de onderneming moest het CIP-proces worden veranderd, de installaties geïntegreerd en een oplossing worden gevonden om het gebruik van chemicaliën te verminderen. Vanwege de positieve ervaringen met het gebruik van ProMinent-uitrusting in de Toluca-fabriek werd ProMinent Fluids de Mexico ook met de uitvoering van dit project belast.

Kerngegevens

  • Bottelen van tafelwater in PET-flessen met een inhoud van 250 ml tot 6 l en in gallons van 20 liter water bij een toonaangevende Mexicaanse producent
  • Integratie van bestaande CIP-modules in een nieuw desinfectieproces met een ozonproductie-installatie OZONFILT® OZVa
  • De nieuwe installatie maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie van de onderneming

Ozon genereren, maar wel snel!

Voor de planning en uitvoering van het project kreeg ProMinent een tijdsplanning van krap vier maanden. Aan deze eis is voldaan en de nieuwe installatie werd in april 2017 in gebruik genomen. Het CIP-circuit in de fabriek van Cuautitlan is ontworpen voor in totaal vijf bottellijnen. De nieuw geïnstalleerde OZONFILT® OZVa produceert 90 g/h zeer zuivere ozon, die via drie aparte en met ventielen gestuurde leidingen naar de drie 10 m3-watertanks wordt gevoerd. Een uiterst efficiënt mengsysteem in elke tank zorgt ervoor dat de vereiste concentratie van 2 ppm binnen slechts 15 tot 30 seconden wordt bereikt. Installaties met gebruikelijke mengmethoden hebben daar ca. 10 minuten voor nodig. Het geozoniseerde water wordt vervolgens zowel voor flesreiniging als desinfectie in het CIP-proces gebruikt, dat dus vrijwel geheel chemievrij plaatsvindt.

Taak uitgevoerd, klant tevreden

Bonafont is zeer tevreden met de uitstekende samenwerking met ProMinent Fluids de Mexico en de geïnstalleerde oplossing. Het flexibele gebruik van de ozonproductie-installatie met zijn krachtige generator en het effectieve mengsysteem overtuigen tijdens het gebruik. Ook de gewenste integratie van de drie bestaande CIP-modules met behulp van de al met de installatie in de Toluca-fabriek verworven knowhow werd uitgevoerd. Met de OZONFILT® OZVa heeft de Mexicaanse onderneming zijn doel bereikt om het productieproces duurzamer en zo chemievrij mogelijk te maken. Bovendien hebben de nieuwe installatie en het geoptimaliseerde CIP-circuit positieve financiële en operationele effecten voor het hele productieproces.

  • Tijdige realisatie op korte termijn
  • Vlotte projectafhandeling inclusief integratie van de bestaande uitrusting
  • Snelle en nauwkeurige ozonproductie door middel van een efficiënt mengsysteem
  • Vermindering van het chemicaliënverbruik en daardoor verlaging van de bedrijfskosten
  • Verhoging van de operationele efficiëntie door optimalisering van het CIP-proces en dus van het hele productieproces

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren