Zoeksuggesties

Zuur zuivert

Er zijn ook wasstraten voor treinen. Hier ga je het vuil met hardere middelen te lijf dan bij auto's: Zoutzuur bijvoorbeeld verwijdert het ijzerslijpsel van de remmen. Dat vereist natuurlijk een precieze dosering.

Wasstraten in XXL-formaat

Net als auto's moeten ook de treinen voor het nationaal en stadsvervoer regelmatig gereinigd worden. Hiervoor wordt een zeer nauwkeurig afgestemd mengsel van de gebruikelijke alkalische reinigers en van zuren ingezet. De hoeveelheid van de afzonderlijke componenten in dit mengsel moet altijd flexibel aangepast kunnen worden, zo heb je in de zomermaanden bijvoorbeeld een speciale toevoeging nodig die de insecten van de voorkant van de trein verwijdert. Otto Christ AG uit Memmingen is een van de toonaangevende Europese fabrikanten voor deze wasstraten in XXL-formaat. De onderneming nam in juli 2011 in Halle/Saale een treinwasstraat in bedrijf, waarin een doseerinstallatie van ProMinent voor de precieze dosering van de reiniger zorgt.

Kerngegevens

  • Wasstraten voor treinen
  • Dosering van alkalische en zure reinigingsmiddelen
  • Doseerinstallatie met 3 modules met motorisch aangedreven -membraandoseerpompen Sigma/ 2 : telkens 2 groepen met 3 pompen, 1 groep met 1 pomp
  • Lekbak voor schone werking
  • Betrouwbare dosering met de mogelijkheid om tijdens bedrijf naar behoefte aan te passen

Klantgerichtheid overtuigt

Bij Otto Christ AG koos men in het kader van een klantgerichte projectafwikkeling voor een installatie van ProMinent: de op de klantspecificaties afgestemde installatie werd door ProMinent voorgemonteerd geleverd en ingebouwd. De firma Christ moest deze alleen nog afstellen en in bedrijf nemen. Dat is comfortabel, spaart veel organisatietijd en -kosten, met andere woorden veel geld. Voor de betrouwbare dosering van de verschillende middelen zorgen meerdere pompgroepen met in totaal zeven motorisch aangedreven membraandoseerpompen Sigma/ 2 . Deze pompen zijn krachtig, werken energiebesparend en absoluut betrouwbaar. Zo was de installatie in Halle dan ook een geslaagd begin van de succesvolle samenwerking van ProMinent en Otto Christ AG: Intussen staan er meer wasstraten met ProMinent-techniek in Neurenberg, Bazel, Luzern en Biel.

Comfort en betrouwbaarheid – zuiver!

  • Levering van de voorgemonteerde installatie bespaart de klant tijd en geld
  • Verbeterde reinigingskwaliteit in vergelijking met de voorafgaande handmatige reiniging
  • Precieze dosering van verschillende reinigingsmiddelen in aparte circuits
  • Flexibele aanpassing van de dosering afgestemd op de behoefte altijd mogelijk
  • Besparingen door gecontroleerd gebruik van de reinigingsmiddelen

Gebruikte producten - Zuur zuivert

Neem contact met ons op

Dominique BERGER

Managing Director, ProMinent Belgium S.A., N.V.

»Mijn team en ik helpen u graag! Neem gerust contact met ons op.«

+32 (0)2 391 42 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren